(persbericht)

Zondagmiddag 19 oktober
Poëzievoorstelling Melvin van Eldik
in Stania State te Oenkerk


'Tussen donker en licht, tussen engel en wolf'

 

Dichter/muzikant Melvin van Eldik treedt zondagmiddag 19 oktober op in Stania State te Oenkerk met zijn poëzievoorstelling 'Tussen donker en licht, tussen engel en wolf' : gedichten, liedjes en korte verhalen.
De gedichten komen in zijn nieuwste bundel te staan met Nederlandstalige gedichten, waarvan de onderwerpen zijn geplaatst in een surrealistisch milieu, maar altijd op waarheid gebaseerd. Zo draagt hij onder andere voor over een zoektocht naar de onuitspreekbare in de branding uitgewiste namen van de tien tinnen soldaatjes op Schiermonnikoog; de ervaring van een zwempartij in een openluchtzwembad, dat gebouwd is op de voormalige 'Killing Fields' even buiten de Cambodjaanse hoofdstad Pnom Pen; het weerzien met zijn overleden vader na 30 jaar of over een prangend overspel op een Franse camping, waarbij de impressionistische dichter Renoir een niet onbelangrijke bijrol speelt.
De gedichten worden afgewisseld met een paar liedjes, die in het Nederlands, Fries en 'ut Liwwadders' worden gezongen. De ontknoping van een mysterie hoog op de Leeuwenrots in het binnenland van Sri Lanka moet gevonden worden in de Friese taal en wordt uiteengezet in een kort verhaal. Speciale gast is laatbloeier Cor Visser (1936), die o.a. uit zijn dichtbundel 'Dichter bij dichters' zal voordragen; gedichten, die verwijzen naar de poëzie route in de Leeuwarder binnenstad.
Het programma duurt 2 x 45 minuten en begint om 15.00 uur.
Stania State kunt U vinden aan de Rengersweg 98b te Oenkerk.

Cor Visser
  Agenda