(persbericht)

LEEUWARDER POËZIE AVOND in ATTEL-J

Aanstaande donderdag 6 oktober de 19e aflevering al weer van de Leeuwarder Poëzie Avond in ATTEL-J. Uit Drente komen de dichteressen Delia Bremer en Ria Westerhuis, die de bundel ‘Minnezinne’ schreven ( Drents voor erotiek ). Hun voordracht mondt vaak uit in een cabaretesk optreden, dat opwinding kan veroorzaken zowel bij de dichteressen zelf als bij het publiek. Naast schilder, beeldhouwer en illustrator is Johan Hovinga uit Emmen ook een waar dichter en voordrachtskunstenaar. De 19 jarige Rosan Vloedgraven uit Groningen studeert aan de Academie voor Popcultuur en is naast dichteres ook singer/songwriter; Bareld heeft zich opgegeven voor het open podium en draagt gedichten voor over liefde, lust en last en vraagt zich hierbij af waarvoor we het allemaal doen. Simon Mulder uit Amsterdam schrijft gedichten waarbij hij gebruik maakt van de vaste vorm (rijm en metrum). Daarnaast legt hij zich toe op de klassieke voordrachtskunst. In zowel gedichten als voordracht streeft hij
naar eenheid van vorm en inhoud. Renée Stevense uit Leiden is een eigenwijze zangeres/contrabassiste. Met haar ‘hondenhok’ waarop ze speelt, slaat en mept, zet ze een intiem, breekbaar, maar ook een humoristische show neer. Jelmer van der Wal is singer/songwriter, zingt en speelt zijn liedjes ( pop/folk/jazz) met poëtische teksten in drie talen. Berne- en jeugdboekeskriuwer Ate Grijpstra (Buitenpost) sit yn de redaksje fan it literêre tydskrift Trotwaer. Lykas syn prozawurk hat syn poëzy gauris in magyske ynslach en in tjuster rântsje. Rasperformer Blipsop uit Wirdum heeft last van een najaarsdepressie en een mild minderwaardigheidscomplex en is in dat licht jaloers op vrouwen in boerka’s die gewoon anoniem over straat kunnen lopen.
ATTEL-J (oude school tegenover Nijlânstate) kunt U vinden aan de Nijlânsdyk 4 te Leeuwarden. Deur open: 20.00 u entree: € 5.
De presentatie is weer in handen van Melvin van Eldik.

Simon Mulder

Delia Bremer en Ria Westerhuis

Renee Stevens

Agenda