(persbericht)

5 april 2009
. DODZ: een maandelijkse poëziemiddag in De Waegh

Onder de naam High Tea and Open Poetry: DODZ (Dongera's Open Dichtzondag) organiseert DongeraDichter Mark Spijkers~Graaf van Medwert in en in samenwerking met eethuis de Waegh op elke eerste zondag van de maand een poëziemiddag.

De eerste gastdichter die tijdens de eerste DODZ wordt verwelkomd, is niemand minder dan Melvin van Eldik, de muzikant/dichter/componist, die mede door zijn optredens met de French Connection landelijke bekendheid geniet. Hij maakt cd's met teksten in het Nederlands, Engels, Fries en Liwwadders.

Melvin van Eldik won in 2004 de 1e prijs bij vertaalwedstrijd Stichting Literaire Activiteiten Leeuwarden. Hij organiseert en presenteert ook de Liwwadder Poëzie Avonden en draagt regelmatig voor op dichtfestivals en poetry slams in het land.

Naast de poëtische en muzikale bijdrage van Melvin van Eldik treedt de DongeraDichter zelf ook op met eigen werk, op zijn bekende theatrale en vaak humoristische wijze. Elke maand zal de Histotolk in een bijpassend kostuum een bijzondere column voordragen, met een link naar het verleden en een knipoog naar het heden.

De DODZ biedt ook plaats voor mensen die gedichten in een gemoedelijke sfeer willen voordragen. Aanmelden voor het open podium kan via graafvanmedwert@hotmail.com , maar kan eventueel ter plekke. Dit podium kan een mooie opstap zijn voor mensen die ervaring willen opdoen met het voordragen van gedichten, maar ook mensen die het gewoon leuk vinden om poëzie te laten horen kunnen worden uitgenodigd zich op te geven.

De toegang tot de DODZ is gratis en een consumptie is niet verplicht. Toeschouwers kunnen een uitgebreide High Tea bestellen (of iets anders). De DODZ begint om 15.00 uur in eethuis de Waegh aan de Grote Breedstraat 1 te Dokkum.

  Agenda