(persbericht)

Tweede Seizoen Poetry Slam begint met spektakel

Art Meets brengt op zondagmiddag 29 maart spektakel in de eerste ronde van het tweede seizoen Art Meets Poetry Slam in café Cul de Sac. Grote namen van de Nederlandse Poetry Slam, zoals Gijs ter Haar (2e prijs NK Poetry Slam 2008), Woorddanser Jeroen Naaktgeboren en Pom Wolff nemen het op tegen Tilburgs dichttalent 2009 Thomas Maarten van der Zwan, dichteressenduo Kila en Babsie en Melvin van Eldik. Deze dichters strijden in drie rondes om een plaats in de tweede stedelijke finale van de Art Meets Slam, die op 3 november zal zijn.

Elke voorronde van de Art Meets Poetry Slam heeft een jury- en een publiekswinnaar. Die twee winnaars gaan naar de Stedelijke Finale op 3 november 2009. De uiteindelijke winnaar van de Stedelijke Finale vertegenwoordigt Tilburg op het NK Poetry Slam 2009 in Utrecht. De vakjury van de Art Meets Poetry Slam bestaat uit voormalig stadsdichter Nick J. Swarth en acteur en theatermaker Sjon Brands van het Theater van de Verloren Tijd. De publieksjury bestaat uit uzelf. De slams worden gepresenteerd door de Tilburgse slamdichter Martin Beversluis.

Dit jaar is het tweede seizoen van de Art Meets Poetry Slam. In 2008 gingen de dichters ACG Vianen en Yassine Salihine namens Tilburg naar het NK poetry slam. Art Meets is nog steeds op zoek naar dichters en dichteressen die mee willen doen aan een editie van de Art Meets Poetry Slam. Meer informatie vindt u op www.art-meets.nl of op www.beversluis.com.

Café Cul de Sac bevindt zich op de Heuvel 48 in Tilburg. De Art Meets Slam begint om 16.00 uur en de toegang is gratis.

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u bellen met Martin Beversluis 06-221.93.227
Of mailen naar martin@beversluis.com

Alle deelnemers hebben een website:

Pom Wolff www.pomgedichten.nl
Gijs ter Haar www.dichtbijgijs.nl
Jeroen Naaktgeboren www.woorddansers.nl
Melvin van Eldik www.melvinvaneldik.nl
Kila en Babsie www.kilaenbasbie.nl
Thomas Maarten van der Zwan www.myspace.com/labalancoire

 

  Agenda