(persbericht)

LEEUWARDER POËZIE AVOND in ATTEL-J

Aanstaande donderdag 24 maart is er weer een aflevering van de Leeuwarder Poëzie Avond in ATTEL-J. Uit Leeuwarden komt Grytsje Schaaf met Friestalige gedichten uit o.a. haar bundel ‘Sûnder sweltsjes’, waarin ze haar gedachten in ruimten kleedt; Jolies Heij (Utrecht) is een bekende Poetry Slam dichteres, die actief is op diverse poëziepodia in Nederland en Duitsland; in de poëzie van Jaap Montagne uit Leiden zit altijd een swingende melodie of het nu gaat over nostalgie, een breimachine, het leven op straat of over bijvoorbeeld voorspoed en tragedie; Daan Levy, ook wel DAAN (De Altijd Aparte Nederlander) is een dromer die zich vaak verwondert over de wereld waarin hij leeft. Hij observeert en ventileert dit in korte onsamenhangende teksten in hoog tempo; Era Copier (Harlingen) zal voordragen uit de bundel ‘Oer it Wetter’ en met haar man Henk eigen liedjes ten gehore brengen; De Leeuwarder Johannes Houtsma zal zijn nieuwste Friestalige gedichten voordragen; de jonge theatermaker/ tekstschrijver Tim Dijkstra zal voordragen uit zijn boek Dijkstra’s Bundeldebuut en komt ook met nieuwe teksten uit zijn programma ’Ik ben een lieve jongen’.
Voor het open podium heeft de 17 jarige Dirk Geerdink zich opgegeven en zal zowel zijn Nederlandstalige als zijn Friestalige gedichten voordragen.
De muziek wordt verzorgd door zanger/gitarist/rasperformer Blipsop uit Wirdum.

ATTEL-J (oude school tegenover Nijlânstate) kunt U vinden aan de Nijlânsdyk 4 te Leeuwarden. Deur open: 20.00 u entree: € 5.
De presentatie is weer in handen van Melvin van Eldik.


dichter Jaap Montagne Agenda