(persbericht)

Liwwadder Poëzie Avond in de Bres

Aanstaande donderdag 18 november 2010 is er weer een Leeuwarder Poëzie Avond met dichters en muzikanten uit alle windstreken. Uit Amsterdam komt Kira Wuck, die veel poetry slams heeft gewonnen. Zij schrijft absurdistisch en voelt zich aangetrokken tot de antiheld. Haar karakters zijn vaak alleen of naar iets op zoek, maar ze zijn niet eenzaam, alles overkomt ze; Gerard Beentjes is dorpsdichter van Laren, docent schrijven en eigenaar van de Literaire Werkplaats in Eemnes. Hij is actief in de Kunst en Literatuur educatie; Martin Aart de Jong bestuurslid van het Leids Dichtersgilde, commissaris en woordvoerder van NV de Nieuwe Wanhoop een multimediaal gezelschap, columnist, illegaal stadsdichter en bovenal mens; Tessa van Breeden uit Leeuwarden (16 jaar) zit in de 5e klas van het Stedelijk Gymnasium en heeft wel eens een gedichtenwedstrijd gewonnen; Tryntsje van der Veer zoekt in haar poëzie de kern dichtbij en daarbij is de haiku voor haar geschikt. Ze nodigt ons uit op haar tocht naar woorden en ontwikkeling; Jildou Elgersma schrijft hoofdzakelijk over persoonlijke thema’s in haar leven, maar ook de natuur is een inspiratiebron. ‘Finzen tusken libben en dea’ haar 1e dichtbundel gaat over worsteling met het leven naar aanleiding van depressies.
Singer/songwriter Werner Rinia uit Makkum brengt onder de naam Blipsop eigen poëtische teksten op schilderachtige muziek afkomstig van zijn in de maak zijnde CD ‘Don’t give up your Day job’. De gedichten van Dosje zijn een klaagzang waarin een aantal dingen vernietigd moeten worden. Alleen met een pistool op hun slaap kunnen ze knapper worden dan ooit tevoren. Dosje is 4e jaars student Minerva en droomt van Televisie school;Uit Annen Drente komt Marion Spronk. Zij zingt in woorden over glans van het leven. De gedichten laten haar voortdurende verlangen zien naar de essentie van het bezielde, de bron ervan, naar dat wat er toe doet los van de ruis van alledag; Dichter Edwin de Groot (Oudehaske) publisearre ûnder oaren yn it Fryske literêr tydskrift Ensafh, yn de Moanne en yn it Hollânsk yn de Contrabas. Edwin wûn de Rely Jorritsmapriis mei ‘Yn it omgean’. Singer songwriter Anno van der Werf bezingt het altijd actuele onderwerp ‘de Liefde’: vol emotie, twijfels, kopzorgen een ongeremd projectiel. Waar leidt dit naar toe? De presentatie is weer in handen van Melvin van Eldik.
De Leeuwarder Poëzie Avond wordt gehouden in ATTEL- J (oude school)
aan de Nijlânsdyk 4. Gemakkelijk te bereiken met stadsbus lijn 4. (Stopt voor ingang) Aanvang stipt: 20.30 u, entree: €5

  Agenda