(persbericht)

Leeuwarder Poëzie Avond 17 april in de Bres

Donderdag 17 april a.s. de 31e aflevering van de Leeuwarder Poëzie Avond in zeven jaar.
Naast poëzie is er ook een podium voor verhalenvertellers en muziek. Uit Assen komt Egbert Hovenkamp II, beatpoet, impressionistisch dichter en vooral Ter Plekke Poëet. Op de plaats waar hij is laat hij de beleving, zijn beleving in woorden ontstaan. Wanneer hij optreedt is het meer een spektakel dan dat hij de zoveelste is die zijn gedichten laat horen.
Titi Opzaandijk uit Scherpenzeel bij Wolvega is dichter, performer en beeldend kunstenaar. Een recente titel is “Het jaar van de getrouwde man”. Titi brengt haar gedichten met verve en zij leeft zich in elk gedicht opnieuw in: alle emoties en heel Titi's interpretatie krijg je bij de poëzie kado. Zo wordt een rondje poëzie een waar feest.
Roel Swart, opgegroeid en uitgebot in Leeuwarden, vertelt over het Leeuwarder Bos: feiten en fabels over dit fraaie natuurgebied aan de noordzijde van de wijk Bilgaard.” Na zijn pensionering als zeevarende is Arie Tims zich meer gaan bezighouden met het schrijven van korte verhalen en de Japanse dichtvorm Haiku en Senruy. Tijdens de voordracht van Arie, wordt het leven en de belevenissen van 'n boom ten gehoren gebracht. Ook zal er 'n filmportret van Arie worden vertoond, dat opgenomen is in Moddergat. Elmar Kuiper (1969) is actief als schrijver van gedichten en toneel. Hij is daarnaast ook beeldend kunstenaar, performer en filmmaker en werkt af en toe als invalkracht in de psychiatrie. Kuiper schreef drie Friestalige bundels: Hertbyt / Hartbijt, Ut namme fan mysels / Uit naam van mijzelf en Granytglimkes / Granietenglimlachjes en publiceerde in het Nederlands de bundel: Hechtzwaluwen (Uitgeverij Augustus). Dien L. de Boer publiceerde haar gedichten o.a. in literair tijdschrift Het Liegend Konijn en op de digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren. Zij stond op meerdere podia, onder meer in Groningen tijdens Dichters in de Prinsentuin. In het Friese Exmorra waar zij op een boerderij woont, organiseert zij sinds 2008 het dichtersfestival Dichter op de Deel. Najaar 2014 verschijnt haar debuutbundel bij uitgeverij Palmslag. Jehannes Houtsma, Frysktalich bard, dichter en toerwachter fan us Aldehou nimt de minsken mei op reis troch de tiid. De kracht van de verbeelding, dat is wat Frank Belt als verteller drijft. Frank heeft zijn vertelopleiding gehad van Karel Baracs en aan de Vertelacademie (Utrecht). Hij geeft voorstellingen en workshops vertellen voor jong en oud. Op de poëzieavond vertelt hij 'De koopman', een verhaal van eigen hand over verlies, herinneringen en rijkdom, geïnspireerd door 'Het beloofde land' van Ida Gerhardt." De muziek wordt verzorgd door zanger/gitarist Ivo Poelsma, een door de wol geverfde performer. Als zanger van o.a. Rockabilly formatie de Lucky Daltons en Lookin' 4 Cash, heeft hij door de jaren heen zijn sporen verdiend. In dit geval zal hij aan het eind van de avond solo, met alleen met zijn onafscheidelijke gitaar, een aantal bloedstollende balladen de zaal inslingeren." De Leeuwarder Poëzie Avond wordt gehouden in debatcentrum de Bres, Schoolstraat 4 Leeuwarden.
Zaal open: 20.00 u. Programma begint om 20.30 u. Entree: € 5. Presentatie: Melvin van Eldik.


Ter introductie:
Titi Zaadnoordijk is dichter, performer en beeldend kunstenaar.
Zij is brutaal en ingetogen, grappig en ontroerend en altijd energiek. Bij Titi is inhoud onderhoudend en mag er gelachen worden om serieuze poëzie. Een recente titel is “Het jaar van de getrouwde man”.
  Agenda