(persbericht)

11 juni 2009
Liwwadder Poëzie Avond in de Bres
Schoolstraat 4 , Leeuwarden 20.00 u
.

Donderdag 11 juni 2009 is er weer een Liwwadder Poëzie Avond in debatcentrum de Bres met dit keer een aantal Friestalige dichters om utens, zoals Cornelis van der Wal en Pier Boorsma (Groningen) en Tsead Bruinja (Amsterdam). De uit het Bildt afkomstige Hein Jaap Hilarides woont ook in Mokum en zal optreden met zijn Rebound Boogie Bent in samenwerking met Tsead. Pier is dichter, filosoof en recensent. Hij publiceerde o.a. zijn bundels 'Neidagen fan in kamerhear', 'Under frjemde wetten' en was medesamensteller van 'De spiegel van de Friese poëzie'. Cor publisearre seis dichtbondels. Mei syn earste bondel 'In nest jonge magneten' wûn hij yn 1993 de Fedde Schurerpriis.
Hans Peter Westin Zweeds dichter vertaler timmert aan de weg met zijn verbaasde poëzie over zijn geadopteerde thuisland waar de wonderen der natuur door mensenhand zijn ontstaan. Erika de Stercke uit Gent (B) volgde een opleiding literaire creatie te Deinze afdeling woord en heeft veel opgetreden op Nederlandse en Vlaamse Poëziefestivals zoals "Onbederflijk Vers" en Dichters in Prinsentuin. Zij draait woorden op een speelse manier in een gedicht.
Roely Bakker komt uit de Stallingwarven. Zij publiceerde o.a. in De Ovend, Op 'e Schostienmaantel en An de Liende en zal voordragen uit haar bundel 'Zuver Nuver'.
De jongste dichter (18 jaar) komt uit Sneek, maar nu ook in Groningen woonachtig is Joost Oomen (zie foto's). Zijn verdichtsels komen tot stand via sneldichtsessies, met onderwerpen zoals jazz, drinken en het dichten zelf.
De presentatie is in handen van Melvin van Eldik en Arjan Hut.
Aanvang: 20.00 uur, entree: € 5.

  Agenda