(persbericht)

Liwwadder Poëzie Avond in de Bres

Donderdag 10 juni a.s. is er weer een Liwwadder Poëzie Avond in debatcentrum de Bres met landelijk bekende dichters, maar ook
beginnende voordrachtskunstenaars zullen hun opwachting maken.
Een succesvolle slamdichter, die vele overwinningen op zijn naam heeft staan is Pom Wolff uit Amsterdam.
Zijn website pomgedichten.nl wordt druk bezocht: 1 miljoen hits per jaar. Pom is ook bestuurslid van de School der Poëzie in Amsterdam en adviseur van het Cornelis Vreeswijkgenootschap.
Elmar Kuiper uit Huins zal voordragen uit zijn nieuwe dichtbundel
'Hechtzwaluwen' die onlangs verscheen bij uitgeverij Augustus te Amsterdam. De bundel gaat onder meer over de (bezielde) relatie
tussen vader en zoon, hechten en onthechten en het ontaarde gevoel bij het schrijven in een andere taal. Er spreekt een ik tot een andere ik. Het is dicht op de huid geschreven en het decor is landschappelijk, de omgang met de natuur nuchter.
Kuipers werkt sterk associatief en gebruikt vaak dierenmotieven.
Hij verpakt de actualiteit in wonderlijke vergelijkingen en metaforen en zet de taal flink onder spanning; Dichter/theaterman Mart Brok (stadsdichter van Coevorden) schrijft verhalende poëzie waarin hij de luisteraar meeneemt door een woud van overpeinzingen. Soms gevoelig, maar keihard ……….altijd respectvol. Harm Bos volgt hem op gitaar soms opzwepend, soms heel subtiel.
Jan Ketelaar uit Drachten veelzijdig artiest, kunstenaar, schepper van beelden en sculpturen, maar ook dichter en poetry slammer
(3e plaats bij NK 2008); voor dichteres Ya Ya uit Utrecht betekent taal schoonheid en goochelt met het beeld van letters die op zichzelf al mooi zijn; dichteres Dosje, 3e jaar studente aan Minerva Kunstacademie werkt aan haar rampspoed en haar aantrekkingskracht tot gangsters, geweren, hun onaanraakbaarheid. Realiteit en fictie en de onuitstaanbare charme tijdens haar falen;
Pieter Oegema (pseudoniem Inner Voice) gitarist/tekstdichter en componist vindt zijn inspiratie vooral in zaken die hem raken.
Bij Beukema - zanger/gitarist Sake Hijlkema en gitarist Martin Beekman - wordt het 'Liwwadders' bij uitstek de poëtische taal om emoties de juiste kracht mee te geven.
De presentatie is weer in handen van Melvin van Eldik.
De Bres kunt U vinden in de Schoolstraat 4 (achter schouwburg de Harmonie). Aanvang: 20.30 u Zaal open: 20.00 u , entree: € 5.

Agenda