Discografie

Melvin van Eldik heeft voor en met verschillende artiesten meegespeeld op singeltjes, LP's en CD's.

Als bassist o.a. voor Mark Foggo & the Secret Meeting op het Polydor label de LP 'SPEEDING MY LIFE AWAY' en de single 'NEW SHOES'.

De LP 'STATE OF MIND' werd opgenomen voor Boni Records.
Als zanger/gitarist met French Connection 3 cd's:
'ISELMAR', 'IT DON'T MEAN A THING' en 'KO SAMET' (Marista).

Onder eigen naam en in eigen beheer bracht Melvin in 2004 de CD
'CLEANING WINDOWS'
uit.

Klik hier voor muzikanten.....

FRET (tijdschrift over Nederlandse popmuziek):

Met Cleaning Windows heeft Melvin van Eldik een prettige, gevarieerde plaat afgeleverd die vol staat met lekkere liedjes.
De cd begint met 'Full Moon Party', een nummer dat niet misstaat in de Soulshow van Ferry Maat. Een nummer verder komt Van Eldik met 'Anna' op de proppen; een muzikaal eerbetoon aan Lennon & Mc Cartney. Verder zijn op de cd Living Colour en Kravitz als muzikale inspiratiebronnen te ontwaren. Naast 'Anna' en 'Period of the Day' is 'I Believe in one Angel' het beluisteren waard, zeker vanwege het Beatleske trompetje. Overigens is de tuba in After Years of Sessions ook een leuke vondst. ( Di-Lan Sun )
Bestellen via bepfalkje@hotmail.com €10 incl. verzendkosten.


Op het MARISTA label bracht Melvin in 2005 uit de cd
'UN HELD ÚT DE MEENTHE'.

 

Maandblad MOESSON (juni 2006):

Een Indo die in het Leeuwarder stadsdialect zingt. Het is nou niet direct een voor de hand liggende combinatie. Toch heeft de in Surabaya geboren Leeuwarder Melvin van Eldik een cd opgenomen in het Leeuwarder stadsdialect. Op 'Un held út de Meenthe' staan zestien Leeuwarder vertolkingen van megahits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. En toegegeven, hoewel mijn Leeuwarder dialect niet je van het is, is de cd fijn om naar te luisteren. Het is grappig om te horen hoe Simon & Garfunkel's 'Mrs. Robinson' verandert in 'Moeke van der Veen' en John Lennon's 'Imagine' 'Stel dy nou es foar' wordt. Het idee voor deze cd kreeg Van Eldik nadat hij de eerste prijs had gewonnen in een vertaalwedstrijd van de Stichting Literaire Activiteiten Leeuwarden met zijn vertolking van Lennon's
'A working Class Hero': 'Un held út de Meenthe'.
Alleen al om het mooie Leeuwarder dialect het beluisteren waard.

On line te bestellen bij Marista Music Company: www.marista.nl € 13,50.
 

Ook op het MARISTA label uitgebracht (feb. 2007) de single cd
'MIRANDA'.
Het schijnt, dat Melvin een beetje Fries heeft geleerd door elke avond naar 'Hjoed' te kijken. Het tv journaal van Omroep Friesland met presentatrice Miranda Werkman.